Disney har beslutat att investera i tre AI-startups

Walt Disney Company har nyligen gjort ett beslut att investera i tre starkt lovande AI-startups som en del av sitt årliga inkubatorprogram,Disney Accelerator. Detta markerar det tionde året för programmet som syftar till att främja tillväxten för innovativa företag världen över.

De tre AI-startups som Disney har investerat i är:

  1. AudioShake: En startup som använder AI för att redigera musik. Deras teknik möjliggör separation av olika element i en musikinspelning, vilket kan användas för att skapa nya versioner eller remixar av befintliga låtar.
  2. ElevenLabs: Denna startup skapar realistiska röster med hjälp av AI. De fokuserar på att producera syntetiska röster som kan anpassas för olika användningsområden, från underhållning till assistenter och mer.
  3. Promethean AI: De tillhandahåller digitala tillgångar till företag med hjälp av AI. Deras teknik hjälper till att automatisera skapandet och hanteringen av digitala tillgångar, vilket kan användas inom spelutveckling och andra interaktiva medier.

Dessa investeringar ingår i Disneys acceleratorprogram och är en del av deras strategi för att integrera mer AI-teknik i sina produkter och tjänster.

Företag som ingår i Disney Accelerator-programmet får inte bara investeringskapital, utan de får även tillgång till arbetsyta på Disney Creative Campus och mentorstöd och vägledning från Disneys högre ledning. Programmet avslutas med en demonstration på Disney Studios i Burbank, Kalifornien.

Tidigare deltagare i Disney Accelerator-programmet inkluderar stora namn som Epic Games, skaparen av Fortnite, samt utbildningsplattformen Kahoot och robotikföretaget Sphero. Disney fortsätter att vara en pionjär inom innovation genom att förstå och anta teknologiska förändringar för att förbättra upplevelser och ge liv åt tidlösa berättelser med hjälp av teknik. Disney har även tidigare i år annonserat en investering på $1,5 miljarder i Epic Games.

Denna investering i AI-startups visar Disneys engagemang och tro på AI-teknikens potentiale. Med en förutsägelse från GlobalData att den totala AI-marknaden kommer vara värd $909 miljarder vid 2030, fortsätter Disney att vara i frontlinjen för att utforska hur framväxande teknologier kan användas för att främja mänsklig kreativitet och fantasi på ett ansvarsfullt och etiskt sätt.