Deutsche Telekom presenterar ett koncept för en AI-telefon utan appar

Deutsche Telekom har introducerat ett banbrytande koncept för en AI-telefon som planeras att visas upp under Mobile World Congress 2024. Denna telefon representerar en visionär framtid där gränssnittet på smarttelefoner inte längre är beroende av traditionella apps, utan istället drivs helt av artificiell intelligens (AI)

Konceptet för en app-fri AI-telefon

AI-telefonen, som utvecklats i samarbete med Qualcomm Technologies, Inc. och Brain.ai är tänkt att förenkla användarnas digitala liv. Tanken är att en AI-baserad assistent ersätter behovet av många olika appar genom att förstå användarens mål och behandla detaljerna som en concierge. Denna digitala assistent kan hantera dagliga uppgifter såsom att planera resor, handla, skapa video eller redigera bilder, allt genom röst- och textkommandon.

Det närmare samarbetet mellan Deutsche Telekom, Qualcomm och Brain.ai har möjliggjort skapandet av prototyper för denna nya typ av smartphone, såsom T Phone. AI:n är placerad i molnet, vilket tillåter en authentisk och belönande användarupplevelse som även är tillgänglig på instegsmodeller av smartphones 1 6. En annan version av AI-telefonen kommer att ha AI-behandling direkt i enheten, drivet av Snapdragon® 8 Gen 3 Reference Design, vilket gör AI:n särskilt snabb och energieffektiv-

AI-telefonkonceptet strävar efter att göra smartphoneanvändning mer intuitiv och mindre komplicerad genom att eliminera behovet av att navigera mellan olika appar. Genom ett generativt gränssnitt förutser och skapar AI:n nästa interaktionspunkt baserat på användarens tankar, vilket gör det möjligt för användaren att fokusera på sina mål snarare än på processen att nå dem.

Konceptet för en AI-telefon lovordas av Deutsche Telekom som en avgörande förändring i hur vi använder våra smartphones. Genom att avskaffa det traditionella appbaserade gränssnittet och ersätta det med en molnbaserad AI-assistent, ser Deutsche Telekom en framtid där användarupplevelsen är mer strömlinjeformad och anpassad till varje individ’s behov.