Deepin Linux AI har en utmaning för Windows Copilot med programmeringsassistent och AI-fotoredigering

Deepin Linux har introducerat en AI-kodningsassistent i sin deepin-IDE-utvecklingsmiljö och en AI-bildredigerare i Image Viewer-appen. Detta gör den till den första Linux-distributionen som tar steget helt in i AI-världen, med en helt annan inställning till Microsofts Copilot AI-chatbot.

Deepin Linux. Distributionen har lyckats introducera en AI-kodningsassistent inbäddad i deepin-IDE samt en AI-bildredigeringsplugin för Image Viewer-applikationen. Denna banbrytande integration gör Deepin Linux till den första Linux-distributionen som införlivar avancerade AI-funktioner på detta sätt, och det är en tydlig utmaning för Microsofts Copilot AI-strategi.

Deepin är en Linux-distribution baserad på Debian ”stable”-grenen. Den har Deepin Desktop Environment (DDE), byggd på Qt och tillgänglig för olika distributioner. Deepins användarbas är främst kinesisk.

Djupdykning i funktionerna

  • I deepin-IDE erbjuds AI-kodningsassistentfunktioner, liknande GitHub’s Copilot, som ger förslag, kodkomplettering och assistans, vilket underlättar utvecklararbete.
  • Bildredigeringspluginet ger imponerande funktioner såsom bakgrundsluddring och avlägsnande, bildskalning, färgläggning och tillämpning av filtereffekter.

AI-kodningsassistentens effektivitet

AI-kodningsassistenten har visat sig vara en värdefull komplement till utvecklare, enligt utforskat prestanda. Samtidigt ger Image Viewer’s AI-plugin blandade resultat i effektivitet vid funktioner som bakgrundsluddring och färgläggning.

https://distrowatch.com/table.php?distribution=deepin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *