Clarity AI har säkrat 16 miljoner dollar för att bekämpa deepfakes

Clarity-deefake-detekteringsverktyg

Clarity AI är ett AI-cybersäkerhetsföretag som har tagit upp kampen mot deepfakes en form av AI-genererad falsk media som kan omfatta video, bild och ljud. Nyligen har de samlat in 16 miljoner dollar i seedfinansiering för att vidareutveckla sin teknologi och bekämpa detta växande hot.

Clarity har utvecklat en patent-pending teknologi som kan identifiera AI-manipulationer i digitala medier. Denna teknologi använder avancerade AI-modeller för att upptäcka mönster som är typiska för deepfakes och är kapabla att autentisera media med krypterad vattenmärkning.

Dessutom har företaget skapat en plattform som kan integreras i organisatoriska arbetsflöden, vilket möjliggör miniminering av risker och skydd av den digitala integriteten hos deras produkt och resurser.

Användningsområden och framtida planer

Clarity fokuserar för närvarande på att arbeta tillsammans med några av de största nyhetsorganisationerna för att verifiera deras medier och samverkar med Israels regering. De har också ett partnerskap med Kaltura för att verifiera och autentisera känsligt material.

De kapitalinjektioner som Clarity har erhållit kommer att tillåta dem att accelerera sin forskning och utveckling, samt expandera på marknaden. Detta är avgörande för deras uppdrag att bevara tillit i den digitala världen.

Uppgifterna visar att 90% av allt onlineinnehåll kommer att vara AI-genererat fram till 2026, vilket skapar ett brådskande behov av teknologier likt Clarity för att skydda samhällen från det växande hotet av falska representationer.

Bakgrund och finansiellt stöd

Clarity grundades 2022 av Michael Matias, Natalie Fridman och Gil Avriel. Alla tre grundarna har en stark bakgrund inom AI, cybersäkerhet och nationell säkerhet. Michael Matias har förflutet som officer vid 8200 Cyber Unit och Natalie är en PhD i datavetenskap som specialiserat sig på artificiell intelligens.

Den senaste finansieringsrundan, som leddes av Walden Catalyst Ventures och Bessemer Venture Partners, inkluderade även över 70 ängelinvesterare och rådgivare, exempelvis cyberexpert Udi Mokady och demokratiexpert Professor Larry Diamond från Stanford Universit.

https://www.getclarity.ai