Buildbox 4 lanserar med kodfri AI-spelskapande

Buildbox 4 AI-spel utan kod
  • 🤖 Buildbox 4: AI-driven spelutveckling Buildbox 4 är en spelutvecklingsplattform som introducerar en AI-driven spelskaparmotor. Den här nya funktionen syftar till att göra spelutveckling mer tillgänglig för alla, även de utan programmeringserfarenhet. AI-motorn kan generera spelnivåer, karaktärer och spelmekanik baserat på användarens inmatning. källa
  • 🕹️ Kodfri spelutveckling Buildbox 4 fokuserar på kodfri spelutveckling, vilket gör det möjligt för användare att skapa spel utan att behöva skriva en enda rad kod. Plattformen erbjuder ett drag-och-släpp-gränssnitt och en mängd förbyggda tillgångar som gör det enkelt att komma igång. källa
  • 💰 Prissättning och tillgänglighet Buildbox 4 finns tillgänglig i tre olika prisplaner: Indie, Pro och Studio. Indie-planen är den mest prisvärda och passar för hobbyutvecklare, medan Pro- och Studio-planerna erbjuder fler funktioner och är avsedda för professionella spelutvecklare.

Buildbox 4 lanserar med kodfri AI-spelskapande innebär att den nya versionen av Buildbox, en no-code game development platform, nu kommer med AI-spelskapande funktioner som inte kräver kodning. Enligt Buildbox’s officiella hemsida, använder Buildbox AI Node Creation-funktionen för att skapa och modifiera noder med spellogik utan behov av att skriva kod. Detta gör det möjligt för användare att skapa spel snabbt och effektivt utan att behöva vara erfarna programmerare.

Tidigare framgångar inom spelindustrin har visat att snabba och enkla utvecklingsverktyg som Buildbox kan vara mycket effektiva. Till exempel nämner en artikel på PocketGamer spelet Color Switch som skapades på en vecka med hjälp av kodlös utveckling och nådde toppen av App Store-grafikerna.

essutom har Buildbox fått beröm för dess användarvänlighet och tillgänglighet. Enligt en artikel på App Radar, anses Buildbox vara en av de mest åtkomstvänliga spelmotorerna och är särskilt lämplig för att skapa Android-spel.

Buildbox 4 introducerar en rad nya funktioner som gör det möjligt att skapa spel utan att behöva koda. Här är en sammanfattning av de viktigaste funktionerna:

  • Tillgång till tillgångar och animationer: Du kan enkelt lägga till objekt och effekter i ditt spel genom att bara skriva en prompt. Exempelvis kan du skriva ”Lägg till en bil” och bilen kommer att finnas där. Effekter som eld, vatten, dimma och snö är också tillgängliga.
  • AI-baserad scengenerering: Beskriv scenen du vill ha, från skrämmande kyrkogårdar till neonte städer, och bygg hela spelmiljöer på några minuter. Detta gör det möjligt att snabbt skapa olika miljöer för ditt spel.
  • Snabb AI-redigering och gestrityckningsverktyg: Med ett snabbt klick eller svep kan du göra ändringar med AI och gestbaserade ritverktyg direkt i spelet. Detta gör det möjligt att snabbt justera och experimentera med din spelvärld.
  • AI-nodskapelse: Låt AI:n ändra nodspellogik eller till och med skriva anpassade noder för dig. Ingen kodning krävs, vilket gör det möjligt för icke-programmerare att skapa komplex spellogi

Buildbox 4 är fortfarande i Alpha-version, vilket innebär att det kan finnas tillfälliga begränsningar och eventuella problem. Men det är en chans för användare att hjälpa till att utjämna ut dessa problem genom att dela sina tankar om vad de gillar, vad som behöver förbättras och vad de skulle vilja se härnäst.

För att delta i Buildbox 4 Alpha-versionen kan du anmäla dig till väntelistan på Buildbox webbplats. Det är också viktigt att notera att om du planerar att importera dina Buildbox 3-projekt till Buildbox, bör du komma ihåg att säkerhetskopiera dem först. Även om fullständig bakåtkompatibilitet inte kan garanteras, har Buildbox gjort sitt bästa för att säkerställa att vissa aspekter fungerar som förväntat i Buildbox 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *