Brilliant Labs Frame glasögon är en multimodal AI-assistent

Brilliant Labs har introducerat ett par AI-smarta glasögon kända som Frame som har potential att omvandla hur vi interagerar med mobila teknologier. Dessa glasögon som väger bara 39 gram, kombinerar en elegant design med avancerad teknologi för att ge användare en tillgänglig AI-assistent under hela dagen.

AI-assistenten Noa och dess förmågor

AI:n inuti Frame kallad Noa använder Perplexity’s LLM för att referera till nyligen webbdata, vilket skiljer sig från många andra LLMs som ofta hänvisar till information från flera år sedan. Detta innebär att Noa kan leverera aktuell och användbar information automatiskt när du tittar omkring dig, utan att du behöver ställa en fråga

Noa kan bland annat ge prisjämförelser på produkter du håller i jämföra fastighetsvärderingar när du går i ett bostadsområde, eller visa recensioner för restauranger när du promenerar i stan. Noa kan även sammanfatta innehållet på en boksida du tittar på genom att visa visuella punkter på skärmen och kan användas för realtidöversättning, utföra visuella sökningar på platser eller föremål och mycket mer.

Frame-glasögonen kommer med en rad imponerande funktioner. De innehåller en ljusstark 0.23-tums Sony MicroOLED-skärm inuti en av linserna som ger upp till 3,000 nits ljusstyrka 2. Denna skärm är anpassad för att även de som är känsliga för PWM-dimning ska kunna använda den utan problem. Förutom detta, är Frame utrustade med en framåtriktad rymdkamera, en 6DoF IMU-sensor och en integrerad mikrofon, vilket gör det möjligt för den inbyggda AI:n, driven av GPT-4 att se och höra världen omkring dig.

  • ⚙️ Frame integrerar en neural motor-CPU, en digital röstassistent och ett visuellt projektionssystem.
  • 💵 Förbeställningar är satta till $349, med leverans planerad till april 2024.
  • 🎤 Funktioner belyser taligenkänning/översättning och skanningsfunktioner i realtid.
  • 🔓 Plattformen med öppen källkod uppmuntrar utvecklare att skapa program för enheten.
  • 👓 Samarbete med AddOptics gör det möjligt att inkludera receptbelagda linser.
  • 💰 Med stöd av 6 miljoner dollar i finansiering, med en anmärkningsvärd investering från Niantics VD John Hanke.
  • 📹 Frame är utformad för användning av AI-funktioner och erbjuder videoinspelning och bildtagningsmöjligheter.

Pris och tillgänglighet

Frame kan förbeställas idag för $349 från Brilliant Labs webbplats och är planerade att levereras i april. Kunder som förbeställer får fri tillgång till AI-tjänster med en ”daglig förfrågningsgräns”, men exakt antal har ännu inte tillhandahållits 2. En betald nivå kommer att tillkännages snart.