Bezos investerar i Perplexity AI för att utmana Googles dominans

perplexity ai

Jeff Bezos, grundaren av Amazon, har nyligen investerat i Perplexity, en startup inom artificiell intelligens (AI) som utmanar Googles dominans inom sökning . Perplexity AI är nu värderad till 520 miljoner dollar efter en finansieringsrunda där man samlade in 73,6 miljoner dollar från investerare som inkluderar Nvidia och Jeff Bezos .

Perplexity syftar till att revolutionera onlinesökningar med hjälp av AI-baserad teknik. Denna investering speglar en växande tilltro till AI-teknologi som framtida konkurrenter till etablerade sökjättar som Google . Det indikerar också en ökad fokus på och investering i AI-baserade lösningar för att forma framtiden för onlineinformationssökning.

Det är fascinerande att se en så betydande investering från Jeff Bezos och andra investerare, vilket visar på den potentiella framtida inverkan av AI-teknologin inom branschen för sökmotorer och onlinesökningar. Denna nyhet kan också vara av intresse för de som följer utvecklingen inom AI och dess tillämpningar för att förändra befintliga branscher.

Det återstår att se hur Perplexity kommer att utvecklas och påverka landskapet för onlinesökningar med sin AI-drivna plattform. Med den senaste finansieringsrundan ser det ut som att Perplexity har kapacitet att konkurrera i detta dynamiska och konkurrensutsatta område.

pymnts

techcentral

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *