Apple ska förvärva tysk AI Startup Brighter AI för att förbättra integriteten i Vision Pro

Apple planerar att förvärva det tyska AI-startupföretaget Brighter AI, i en strävan att förbättra privatlivets helgd i Vision Pro, en blandad verklighet (MR) headset. Det rapporteras att förvärvet av Brighter AI avser att stärka privatlivsfunktionerna på Apples Vision Pro genom att använda startupens teknologi för att anonymisera ansikts- och registreringsskyltsdata.

brighter AI erbjuder bild- och videobeskämningsprogramvara baserad på generativ AI för att skydda identiteten för personer och fordon i offentliga miljöer. Brighter AI är känt för sin avancerade AI-teknik för att anonymisera data utan att sudda ut bilder. Deras lösningar, Precision Blur och Deep Natural Anonymization suddar ut ansikten och registreringsskyltar för att hjälpa företag att följa dataskyddsförordningar som GDPR, CCPA, APPI och PIPL. De möjliggör användning av offentligt inspelade kameradata för analys och AI och hjälper företag att minska ansvar och risker, öka kapaciteten för sina team, förbättra tiden till marknaden och driva innovation.

Apple har redan teknik för att sudda ut ansikten och registreringsskyltar i Apple Maps-bilder. Med hjälp av Brighter AI:s teknologi kan Apple nu gå längre än så och erbjuda en mer avancerad anonymisering där bildkvaliteten behålls utan att suddiga delar behöver ingå.

Potentialen för användning av denna teknologi sträcker sig bortom Vision Pro och Apple Maps. Med införandet av VR/AR-headset i offentliga miljöer kommer användarna att behöva verktyg för att skydda personens identitet som fångas i bilder och videor, vilket är något som Apple verkar vara redo att adressera med Brighter AI.

Headsetet Vision Pro har möjlighet att spela in video mer diskret än smartphones, vilket gör det möjligt för användare att fånga fotografi och video utan att vara märkbar. Brighter AI:s teknologi skulle hjälpa till att minska risken för att identitetsinformation fångas i offentliga utrymmen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *