Apple har introducerat Apple Intelligence ett nytt personligt intelligenssystem integrerat i iOS

Apple Intelligence

Apple Intelligence är ett nytt personligt intelligenssystem som Apple har introducerat för iPhone, iPad och Mac. Det är integrerat i iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia och kombinerar kraften i generativa modeller med personlig kontext för att leverera intelligens som är användbar och relevant för användaren.

Systemet använder Apple Silicon för att förstå och skapa språk och bilder, utföra åtgärder över appar och dra nytta av personlig kontext för att förenkla och påskynda vardagliga uppgifter. En av de framstående funktionerna är Private Cloud Compute, vilket säkerställer hög integritet genom att balansera mellan enhetsbaserad och serverbaserad bearbetning.

Vilka funktioner och användningsområden har Apple Intelligence?

Apple Intelligence erbjuder en rad funktioner och användningsområden som syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att använda generativa modeller och personlig kontext.

Språk- och Textförståelse
Skrivverktyg: Inkluderar funktioner för att skriva om, korrekturläsa och sammanfatta text i appar som Mail, Notes, Pages och tredjepartsappar.

Rewrite: Användare kan välja olika versioner av sin text och justera tonen.
Proofread: Kontrollerar grammatik, ordval och meningsstruktur och föreslår ändringar.
Summarize: Skapar sammanfattningar av text i form av stycken, punktlistor, tabeller eller listor.
Prioritetsmeddelanden: Visar de mest brådskande e-postmeddelandena överst i inkorgen och sammanfattar meddelanden utan att de behöver öppnas.

Smart Reply: Ger förslag på snabba svar och identifierar frågor i e-postmeddelanden.
Prioritetsnotifikationer: Visar viktiga notifikationer överst och sammanfattar långa eller staplade notifikationer på låsskärmen.

Reducera avbrott: En ny Fokus-funktion som endast visar notifikationer som kan behöva omedelbar uppmärksamhet.

Bild- och Medieskapande
Image Playground: Skapar roliga bilder i sekunder med stilar som animation, illustration eller skiss. Integrerat i appar som Meddelanden och Notes.

Genmoji: Användare kan skapa anpassade emoji-baserade bilder genom att skriva en beskrivning.
Fotofunktioner: Förbättrad sökning och redigering av foton och videor.

Clean Up Tool: Identifierar och tar bort störande objekt i bakgrunden av foton.
Memories: Skapar berättelser baserade på användarens beskrivningar och föreslår sånger från Apple Music.
Röstassistent och Automatisering
Förbättrad Siri: Blir mer naturlig, kontextuell och personlig med förbättrad språkförståelse. Siri kan nu ge stöd överallt och utföra hundratals nya åtgärder i och över appar.

Onscreen Awareness: Siri kan förstå och agera på information på skärmen, som att lägga till en adress från ett meddelande till en kontakt.
ChatGPT-integration: Siri kan använda ChatGPT:s expertis när det är till hjälp. Användare kan också använda ChatGPT för att generera innehåll och bilder genom Apples skrivverktyg.

Integritet och Säkerhet
Private Cloud Compute: Säkerställer hög integritet genom att balansera mellan enhetsbaserad och serverbaserad bearbetning. Data är aldrig kvarhållen eller exponerad och serverprogramvaran är offentligt inspekterbar för att verifiera integritet.

apple-intelligence

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *