Android Auto får nya AI-drivna funktioner

Google har nyligen lanserat en serie nya AI-funktioner för Android Auto, som är den sekundära gränssnittet som för smartphone-funktioner som navigation och meddelandehantering till bilens infotainmentskärm. De nya funktionerna syftar till att förbättra användarupplevelsen och tillhandahålla ökad bekvämlighet under körning.

Sammanfattning av Långa Texter

Android Auto kommer att använda AI för att automatiskt sammanfatta långa texter och aktiva gruppchatter. Funktionen är tänkt att ge föraren en snabb och enkel översikt utan att behöva lyssna på att meddelandena läses upp. Detta är ett praktiskt verktyg för att hålla dig uppdaterad medan du kör utan att bli distraherad av omfattande konversationer.

Föreslagna Svar och Åtgärder

Google noterar att Android Auto även kommer att föreslå relevanta svar och åtgärder baserat på de inkommande meddelandena. Till exempel, om en vän frågar när du kommer att anlända, kommer Android Auto att föreslå att du delar din beräknade ankomsttid (ETA) med dem. Om din vän skickar en plats kan du med ett enkelt tryck starta navigationen dit. Det kommer även att bli möjligt att ringa en vän med ett enkelt tryck, vilket bidrar till ökad säkerhet och tillgänglighet medan du kör.

Integration med Samsung Galaxy-enheter

Ytterligare en innovation är att Android Auto snart kommer att kunna spegla Samsung Galaxy-smartphones tapet och ikoner. Detta innebär att Android Auto kan spegla din smartphones skärm till infotainmentskärmen i bilen. Funktionen är designad för att skapa en smidigare övergång och en mer konsekvent upplevelse från din telefon till din bil.

Samsung presenterade idag Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra.

De nya smarttelefonerna lanseras med kameraförbättringar och generativa AI-funktioner, tillsammans med ljusare skärmar och nya fotoredigeringsverktyg.
Enheterna börjar på $800, $1 000 respektive $1 300.

Med Gemini Pro modell för att skala över ett brett utbud av uppgifter, kan du interagera med välbekanta Samsung-appar på mer användbara sätt än någonsin tidigare. På den nya Galaxy S24-serien kommer Samsungs appar för Notes, Voice Recorder och Keyboard att använda Gemini Pro för att leverera bättre sammanfattningsfunktioner.

Du kan till exempel spela in en föreläsning med Voice Recorder och snabbt få en sammanfattning av de viktigaste delarna av lektionen. Och med Imagen 2, Googles avancerade text-till-bild-diffusionsteknik, kommer du att kunna få tillgång till användbara fotoredigeringsmöjligheter med Generative Edit i Galaxy S24 Gallery-appen.

Säkerhet och Bekvämlighet

Google strävar efter att förbättra säkerheten och användarupplevelsen för Android Auto-användarna genom dessa nya AI-funktioner. Genom att minska behovet av att ta på telefonen medan man kör och genom att erbjuda snabbare och mer tillgängliga interaktionsmöjligheter, hjälper dessa funktioner förarna att hålla sig uppdaterade och kommunicera säkert utan att ta ögonen från vägen.

Sammanfattningsvis, Android Auto’s nya AI-drivna funktioner kommer att ge förare möjligheter att hantera meddelanden och svara på dem på ett säkrare och effektivare sätt medan de är på vägen. Förbättrad integration med Samsung-enheter kommer också att göra övergången från telefonanvändning till bilanvändning mer sömlös. Dessa uppdateringar belyser hur teknologi fortsätter att förändra vår interaktion med fordon och förbättra upplevelsen av att köra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *