AI-baserad webbsökning: vilka tjänster kan konkurrera med Google

Om du letar efter alternativ till Google för generativ AI-sökning finns det flera anmärkningsvärda alternativ att överväga, var och en erbjuder unika funktioner och fördelar.

Många tror att Google sökningar blir sämre men samtidigt har det uppstått en spännande utveckling inom generativa AI-chatbots som ger oss nya och annorlunda sätt att hitta information. När det gäller att använda de nya generativa AI-sökwebbplatserna kan det vara en god idé att utforska alternativen till den traditionella Google sökningen.

Enligt en studie utförd av tyska forskare har det visat sig att kvaliteten på sökresultaten från populära sökmotorer som Google, Bing och DuckDuckGo är på nedgång. Forskarna har kommit till slutsatsen att sidor som är högt rankade tenderar att vara mer optimerade för sökmotorer, ha mer affiliate-marknadsföring och visa tecken på lägre textkvalitet över tid. Detta fenomen, som kan kallas för ”SEO-spam”, gör det svårare för sökmotorerna att leverera användbara och högkvalitativa sökresultat.

En vanlig Google-sökning är inte så bra så de flesta använder ChatGPT och Copilot men det finns andra alternativ inkluderar Perplexity, HuggingChat och You.com, som alla erbjuder olika funktioner. Perplexity är känd för sin förmåga att hantera komplexa frågor, medan HuggingChat använder öppen källkodsmodeller för att driva sina konversationer. You.com å andra sida, strävar efter att vara ett mer privatlivscentrerat alternativ till traditionella sökmotorer.

Genom att utforska dessa alternativ kan vi kanske hitta mer skräddarsydda och kreativa sätt att söka och ta del av information, vilket i sin tur kan leda till en mer givande och effektiv användarupplevelse. Så istället för att bara förlita sig på den traditionella Google-sökningen kan det vara värt att ge de generativa AI-sökwebbplatserna en chans och se vad de har att erbjuda.

Microsoft Bing Chat (Copilot)

Bing Chat nu omdöpt till Copilot är Microsofts AI-drivna sökkompanjon som bygger på OpenAI:s ChatGPT-teknik. Det ger användarna kontextuella sammanfattningar, insikter och analyser, och överväger flera perspektiv, integreras sömlöst med Bing Search för en omfattande sökupplevelse.

Monica AI Search

Monica AI-plattform är en allt-i-ett AI-assistent designad för att öka användarnas produktivitet och effektivitet över olika uppgifter som att chatta, söka, skriva och översätta. Monica AI Search är ett verktyg i den här sviten som hjälper dig att hitta svar med bara en sökning, vilket optimerar din onlineforskning och informationssökningsprocess. Sökagent: Monicas AI-drivna sökagent låter dig ge den en sökuppgift, och den uppmanar sig själv att nå denna uppgift, vilket erbjuder ett smartare och effektivare sätt att hantera sökningar

Brave

Brave Leo AI är en smart AI-assistent som är inbyggd i din webbläsare. Du kan ställa frågor och få svar utan att lämna sidan, och allt sker med oöverträffad integritet. Brave-webbläsaren är känd för sin hastighet, integritet och annonsfria upplevelse. Den innehåller generativ AI för att blockera påträngande annonser och spårare, vilket förbättrar användarnas integritet och surfhastighet. Dessutom erbjuder den Basic Attention Token (BAT)-belöningar för att engagera sig med annonser som respekterar integritet.

You.com

You.com är mer än bara en sökmotor det är en AI-assistent och en personlig kunskapsbas som är tillgänglig dygnet runt. Med dess förmåga att hantera flerspråkiga interaktioner och skydda användarnas integritet, erbjuder You.com en unik och kraftfull sökupplevelse som är anpassad för dagens digitala värld. Research Mode är särskilt framtaget för att skapa omfattande men lättförståeliga rapporter med omfattande källhänvisningar och referenser, även för realtidsnyhetshändelser. Detta läge är idealiskt för forskare, studenter och yrkesverksamma som behöver djupgående och välunderbyggda svar.

Perplexity

Perplexity AI är en sökmotor baserad på AI som använder sig av konversation för att ge användare möjligheten att ställa frågor på naturligt språk och få information. Den använder stora språkmodeller, som är tränade på omfattande dataset av text och kod, för att förstå och ge precisa svar på användarfrågor. Sökmotorn är konstruerad för att genom sina AI-algoritmer kunna skanna internet i realtid och leverera de senaste och mest relevanta svaren från webben.

AskAI

AskAI är en fråge och svarplattform som använder artificiell intelligens för att ge svar på olika frågor. Plattformen kan användas för att få information om olika ämnen, lösa problem eller få hjälp med olika frågor. AskAI använder avancerade algoritmer för att förstå och tolka användarens frågor och ge relevanta svar. Genom att använda artificiell intelligens kan plattformen lära sig och förbättra sina svar över tid. Det är en användbar resurs för att snabbt få svar på frågor och hitta information online.

Andi

Andi är en sökmotor för nästa generation som använder generativ AI för att svara på användarfrågor. Istället för att bara ge länkar till användare, erbjuder Andi direkt svar på förfrågningar – det är som att chatta med en smart vän. Andi är designad för att ta fram information från de bästa källorna, förklara och sammanfatta informationen utan SEO-spam, annonser och övervakningskapitalism.

Phind

Phind är en AI-sökmotor och parprogrammerare som erbjuder användare möjlighet att söka och spara sina sökhistorik. Användare kan logga in för att behålla sin sökhistorik och få rekommendationer baserat på sina tidigare sökningar.

HuggingChat

HuggingChat är en AI-baserad chattbot skapad av Hugging Face, en framstående utvecklare av AI-verktyg och teknologier. Den använder sig av naturligt språkbehandling (NLP) och maskininlärningsalgoritmer (ML) för att interagera med användare i en konversationell stil. HuggingChat har en funktion för webbsökning. När denna funktion är aktiverad, kompletterar modellen sitt svar med information som den sökt upp på webben. Så om du behöver information som går utöver chattbotens inlärda databas, kan funktionen för webbsökning vara mycket användbar.

Komo

Komo Search är en AI-baserad sök- och utforskningsplattform. Användare kan ställa frågor, brainstorma eller diskutera ämnen med hjälp av denna plattform. Dessutom kan användare se vad gemenskapen pratar om och bli inspirerade av andras tankar och idéer. Komo Search-plattformen fungerar som en interaktiv plattform där användare kan ställa frågor, brainstorma eller diskutera olika ämnen. Det verkar vara uppbyggt för att främja användarinteraktion och gemenskapsengagemang.

OpenAI Sökkonkurrent

OpenAI ryktas utveckla en ny webbsöktjänst som potentiellt kan utmana Google Search. Denna tjänst förväntas delvis drivas av Bing och syftar till att erbjuda en transformerande sökupplevelse.

Det är viktigt att notera att medan dessa alternativ erbjuder nya möjligheter, finns det också utmaningar och begränsningar att överväga. Dessa inkluderar frågor kring noggrannheten i informationen som genereras av AI, samt huruvida dessa system kan bibehålla användarnas integritet och säkerhet.

För dem som är intresserade av att prova dessa nya sökverktyg är det bäst att experimentera med flera olika plattformar för att se vilken som passar bäst för deras specifika behov. Varje verktyg har sin egen unika metod för att hantera sökningar och det kan vara värt att utforska flera alternativ för att hitta det mest effektiva sättet att få tillgång till den information du behöver.

Is Google Getting Worse? A Longitudinal Investigation of SEO Spam in Search Engines

One comment

Comments are closed.