Alter3 robot som spelar charader med hjälp av prompt från GPT-4

Forskare vid University of Tokyo har kopplat en humanoid robot till GPT-4 för att använda ledtrådar för att få roboten att agera specifika mänskliga handlingar, som att spela gitarr, ta en selfie, låtsas vara ett spöke eller äta någon annans popcorn på bio. Roboten, som kallas för Alter3, såg ut som att den spelade charader.

Forskarna kopplade roboten Alter3 till GPT-4 och använde instruktioner för att få roboten att utföra specifika mänskliga handlingar, som att spela gitarr, ta en selfie, låtsas vara ett spöke eller äta någon annans popcorn på bio. Genom att översätta skriftliga instruktioner till kod för robotens rörelse kunde forskarna få Alter3 att utföra dessa handlingar.

Detta framsteg är lovande för utvecklingen av humanoida robotar och öppnar upp möjligheten för mer realistiska interaktioner mellan människor och robotar. Framtida tillämpningar av denna teknik kan omfatta förbättrade möjligheter för människor att arbeta sida vid sida med robotar på ett mer naturligt sätt, samt skapa en mer sammanhängande samarbetsmiljö.

Läs mer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *