AI verktyg cyberkriminellas starkaste vapen

Cyberkriminella använder generativa AI-verktyg för att skapa mer övertygande desinformation och djupfalskningar (deepfakes) av bilder och videor. Dessa tekniker bidrar till att manipulera information på ett sätt som kan vara svårt att skilja från verkligheten, vilket resulterar i spridning av sofistikerade och skadliga kampanjer. Tillväxten av generativa AI-modeller såsom OpenAI:s ChatGPT och Google Bard, samt andra verktyg som används för cybervapen, är exempel på hur dessa resurser kan utnyttjas på farliga sätt.

Företagens Försvar

För att möta dessa hot uppmanar Check Point Software samt andra experter inom cybersäkerhet företag att proaktivt investera i sina säkerhetssystem och implementera AI-driven teknik som en del av deras försvar. Åtgärder som att investera i krypteringsverktyg, zero trust-säkerhetsmodeller och fortbildning av anställda om säkerhetsrisker är exempel på sätt att bygga starkare skydd mot cyberhot.

AI-verktyg som skyddar mot AI-drivna cyberattacker?

Metomic för ChatGPT är en innovativ lösning som ger IT- och säkerhetsledare full översikt över känslig data som laddas upp till OpenAIs plattform ChatGPT av deras personal. Det är en webbläsarplugin som gör det möjligt för företag att utnyttja den generativa AI-lösningen utan att riskera sin mest känsliga data.

Protect AI erbjuder ett nytt skanningsverktyg för skadlig kod för AI-modeller med öppen källkod, Protect AI lanserar AI-säkerhetslösningar lanserar idag en ny verktyg Guardian, som är utformat för att skydda öppen källkods AI-modeller från hackare som gömmer skadlig kod i dem. Verktyget fungerar genom att skanna modellerna innan de laddas ner och upptäcka eventuell dold trojansk malware eller andra tecken på manipulation. 

Resecurity upptäcker användningen av AI-verktyg för att hota företags e-post, Resecurity en leverantör av cybersäkerhetstjänster, har identifierat ett cyberbrottssyndikat som heter GXC Team som har utvecklat ett verktyg som använder artificiell intelligens för att äventyra affärse-post.

Vicarius AI-drivna verktyg somupptäcker sårbarheter, Deras senaste tillskott är en textgenererande AI-verktyg som hjälper till att skriva script för att upptäcka och åtgärda systemintrång. Vicarius har ökat sin kundbas till över 400 företag, inklusive PepsiCo och Hewlett Packard Enterprise. Med den nya finansieringen planerar företaget att utveckla sin produkt och fördubbla sin personalstyrka.

Nightfall AI är en plattform för förebyggande av dataläckage som använder egenutvecklad AI för att förhindra läckage av känsliga och konfidentiella data till offentliga AI-modeller och SaaS-applikationer.

Plattformen erbjuder förbyggda detektorer med hög noggrannhet eller möjlighet att skapa anpassade detekteringsregler för specifika användningsfall. Nightfall integreras direkt med molnapplikationer och datainfrastruktur för att upptäcka, klassificera och skydda känsliga data.

Läs mer på dagensinfrastruktur.se

Läs mer på cybertalk.org

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *