AI Startup Cohere sägs vara ute efter att höja $500 miljoner till $1 miljard

Cohere är en AI-startup som fokuserar på naturlig språkbehandling för att förbättra interaktionen mellan människa och maskin. Företaget grundades av alumner från University of Toronto och har samlat in betydande finansiering, inklusive en runda på 125 miljoner dollar för att öppna ett nytt kontor i Silicon Valley och en serie C-runda på 270 miljoner dollar, som värderade företaget till 2,2 miljarder dollar.

Coheres AI-plattform är molnagnostisk och kan distribueras i olika miljöer, inklusive offentliga moln, en kunds befintliga moln, virtuella privata moln eller på plats. Företaget har också samarbetat med Google Cloud för att integrera sin plattform för behandling av naturligt språk i applikationer

Cohere’s Retrieval Augmented Generation (RAG) toolkit används för att bygga konversationsappar som kan svara på frågor och lösa uppgifter genom att använda företagsdata som sanning. Företag kan använda Cohere’s stora språkmodeller (LLMs) för att bygga kraftfulla och säkra applikationer som kan söka, förstå innebörden och konversera i text. RAG används också för att bygga chatbots och kunskapsassistenter, samt för att förbättra sökresultat och produktivitet inom företaget.

https://news.crunchbase.com/ai/cohere-funding-valuation-anthropic-ai-startups

https://cohere.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *