AI-genererade skådespelare är redan här

Enligt en artikel på Yahoo Finance används avancerad teknik för att skapa virtuella skådespelare genom bland annat ansiktsigenkänning, volymetrisk fångstteknik och holografi. Dessa skådespelare kan användas för att ersätta verkliga skådespelare och kan till och med erbjudas evig ungdom. Företag som MetaFysic och HyperReal är några av de aktörer som är involverade i skapandet av dessa hyperrealistiska virtuella skådespelare.

Denna förmåga att skapa virtuella skådespelare medför möjligheter och utmaningar för underhållningsindustrin. Det kan inkludera allt från att ersätta verkliga skådespelare med virtuella, till att skapa virtualiserade versioner av kändisar för sociala medieplattformar och andra användningsområden.

Skapandet av syntetiska virtuella människor blir allt vanligare och mer tillgängligt. Det blir svårt att skilja på vad som är verkligt och vad som är fejk. Skådespelare som Tom Hanks och Robin Wright används redan för att digitalt förändras och åldras i realtid i filmer.

Andra kändisar som Paris Hilton och James Earl Jones har också anslutit sig till företag som skapar virtuella versioner av dem själva. Det finns också nya virtuella kändisar som föds, till exempel den AI-drivna K-pop-gruppen Mave.

Det finns också möjligheter för vanliga människor att använda verktyg för att skapa syntetiska människor för olika ändamål som intern kommunikation eller utbildningsvideor.

https://finance.yahoo.com/news/ai-generated-actors-already-070000279.html

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *