AI-genererade nyhetsankare kommer att leverera personliga rapporter på Channel 1 AI

En startup vid namn Channel 1 har visat upp en proof-of-concept där AI-genererade nyhetsankare levererar nyheter.Dessa AI-skådespelare är så realistiska att det kan vara svårt att skilja dem från verkliga människor.

Trots att de identifierar sig som AI-genererade och inte försöker lura någon, är deras presentation otroligt övertygande. Tekniken kan till och med användas för att få videokällor att tala ett annat språk. AI-avataren har kommit långt när det gäller nyhetsankare som sitter vid ett skrivbord eller står stilla framför en green screen.

Det finns en ökande närvaro av AI-genererade nyhetsankare i mediavärlden, och det har skapat en del oro och förvirring. Den här tekniken innebär att nyhetsankarna inte längre är verkliga personer utan snarare digitala avatars som skapats av artificiell intelligens. Dessa AI-ankare kan leverera nyheter dygnet runt på olika språk och från olika globala perspektiv.

Källor indikerar att flera nyhetsnätverk planerar att lansera AI-genererade nyhetsprogram där de digitala nyhetsankarna kommer att interagera med tittarna. Det finns även indikationer på att AI-användningen sträcker sig till att skapa visuella representationer av händelser som inte har spelats in på kamera, vilket reser etiska och integritetsfrågor.

Debatter om den journalistiska integriteten och spridningen av desinformation har också väckts av AI-genererade nyhetsankare, vilket tyder på att denna teknologi inte är utan kontroverser. Vissa är oroliga över möjligheten till att sprida falsk information och över hur denna teknologi kan utnyttjas av bedragare.

Det är tydligt att AI-genererade nyhetsankare har potential att förändra nyhetsvärlden på flera sätt, men det finns också många frågor och farhågor som behöver hanteras. Dessa inkluderar frågor om journalistisk integritet, desinformation och den potentiella påverkan på traditionella nyhetsankare.

https://www.channel1.ai

cointelegraph.com

Arstechnica.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *