Adobe Premiere Pro kommer att introducera nya AI-funktioner för video och ljudskapande

  • Generative Extend: Detta verktyg möjliggör att man sömlöst kan lägga till ramar för att göra klipp längre. Detta kan användas för att finjustera redigeringar, hålla en bild i extra takt eller lägga till några ramar för att täcka över en övergång.
  • Objekt tillägg och borttagning: Med nya AI-baserade smarta maskerings- och spårningsverktyg blir det enklare och snabbare än någonsin att välja rörliga objekt över tid. Genom att kombinera dessa verktyg med Objekt tillägg och Objekt borttagning kan redigerare nu ersätta rörliga objekt i en bild, ta bort oönskade objekt som boom-mikrofoner eller stray kaffekoppar, eller snabbt lägga till dekorationer som en målning eller en fotorealistisk blomvas på ett skrivbord.
  • Generativ B-Roll: Detta verktyg gör det möjligt att skapa skott som illustrerar svåra att skjuta eller fantastiska koncept, generera B-Roll som är svårt att källa, eller skapa platshållare för att assistera med planering och takt.

Adobe Premiere Pro kommer att introducera nya generativa AI-funktioner för att göra det enklare att skapa video och ljud. Adobe har också uttryckt sin avsikt att införa tredjeparts generativa AI-modeller i Adobe-ekosystemet, inklusive modeller från OpenAI och Runway. Företaget testar redan integreringen av dessa modeller med Premiere Pro.

Med hjälp av generativ AI kan du enkelt infoga eller avlägsna personer, föremål eller till och med bakgrunder i en video. Detta kommer att spara enorma mängder tid och öppna dörren för helt nya kreativa möjligheter, remiere Pro kommer att kunna generera ytterligare videomaterial som natmlöst fortsätter på den ursprungliga scenen. Detta kommer att vara ovärderligt för att skapa smidigare övergångar och undvika abrupt avslutade klipp.

Dessa nya funktioner är en del av Adobes strategi att ge skapande professionella mer kraft och effektivitet genom att integrera generativa AI över hela Creative Cloud. Detta är en del av ett djupgående engagemang med den professionella videoredigeringsgemenskapen under det senaste året för att förstå hur generativa AI kan lösa verkliga problem i deras arbete.

Adobe har utvecklat en ny Firefly Video Model som kommer att ansluta till de redan släppta Firefly Image, Vector, Design och Text Effects Models. För att expandera detta ekosystem delar Adobe också sina tidiga utforskningar kring att inkorporera tredjeparts generativa AI-verktyg och modeller med Premiere Pro, såsom OpenAI’s Sora, RunwayML och Pika.

Genom att införa dessa nya generativa AI-funktioner i Premiere Pro förväntas Adobe revolutionera videoredigeringsarbetsflöden och erbjuda nya kreativa möjligheter som varje proffsredigerare behöver för att hålla jämna steg med den snabba takten av videoproduktion.

blog.adobe.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *