Adobe lanserar AI TikTok Creator Assistant

Adobe har nyligen meddelat ett nytt samarbete med TikTok som kommer att föra TikToks AI-drivna Creative Assistant direkt in i Adobe Express. Det här innebär en stor fördel för företag och skapare som vill skapa och marknadsföra innehåll mer effektivt. Creative Assistant är tillgänglig omgående på engelska som ett tillägg i Adobe Express för både gratis och premiumanvändare.

Tillägget Creative Assistant i Adobe Express är designat för att förenkla innehållsskapandeprocessen genom att minska den tid och ansträngning som krävs när man arbetar över olika plattformar. Med Adobe Express har kreatörer tillgång till mallar, Adobe Stock-videoklipp, ljud, stickers och en TikTok-videoskapare inom Adobe Express. Det nya tillägget ger tillgång till TikToks insikter om trendande hashtags och AI-drivna verktyg inom samma plattform.

Tillägget möjliggör även för företag och skapare att schemalägga och publicera innehåll direkt till TikTok utan att lämna Adobe Express. Det här representerar ett betydande värde då det kombinerar Adobe’s unika kreativa verktyg med TikToks omfattande kunskap om en engagerad, global publik och plattform.

Så fungerar TikTok Creator Assistant

Creative Assistant gör det möjligt för användare att få riktlinjer speciellt för TikTok, tackla kreativa blockeringar, få insikter från toppresterande TikTok-annonser och hashtags, och stödja hela innehållsskapelseprocessen. För att komma igång kan användare gå till tilläggssektionen i Adobe Express, hitta Creative Assistant och installera det. Därefter kan de använda assistenten för att få inspiration för sina videokoncept, använda en av mallarna, skriva ett manus för klippet och schemalägga det för publicering.

  • ⭐ Användare kan ladda ner och dela sina videor på TikTok och schemalägga upp till två kostnadsfria inlägg per månad med Adobe Express Content Scheduler.
  • 🎨 Adobe Express tillhandahåller royaltyfria stockbilder, ikoner, foton och ljud som du kan lägga till i videor, tillsammans med möjligheten att lägga till bildtexter med hjälp av fantastiska, kostnadsfria teckensnitt.
  • ✂️ Användare kan redigera sina videor genom att klippa, beskära och trimma, samt lägga till voiceovers, ändra videohastighet och animera element i designen.
  • 📹 Användare kan bläddra bland och använda gratis videomallar för TikTok i Adobe Express, eller skapa videor från grunden och anpassa dem efter deras preferenser.
  • 📤 Användare kan ladda upp sina egna media eller välja alternativet ”TikTok Video” för att börja skapa en video med rätt plattformsdimensioner i Adobe Express.

Det här samarbetet mellan Adobe och TikTok är ett stort steg framåt för content creators som vill optimera sitt innehåll för TikTok. Genom att erbjuda tillgång till AI-drivna verktyg och insikter direkt i Adobe Express, kan skapare effektivt navigera den kreativa processen från idé till publicering på TikTok – allt på en och samma plattform.

blog.adobe.com