1X robot startup som stöds av OpenAI, får 100 miljoner dollar i finansiering 

1x.tech-robot

Det senaste från norska 1X Technologies är den stora finansieringsrundan på 100 miljoner dollar, vilket visar på ett tydligt stöd från investerare. Finansieringen kommer att användas för att lansera NEO, ett nytt bipedalt androidkoncept, och för att stödja företagets nuvarande företagskunder.

Den nya generationens humanoida robot NEO är utformad för att kunna bistå med olika hushållsuppgifter och förväntas vara en viktig satsning på konsumentmarknaden. Det är en spännande utveckling som visar på en ökad efterfrågan på avancerade robotteknologier och humanoida androider som kan arbeta sida vid sida med människor.

1X Technologies har tidigare samarbetat med OpenAI för att integrera avancerade AI-modeller i sina maskiner. Denna satsning, tillsammans med företagets fokus på embodied learning och datainsamling, visar på en innovativ metod för att utveckla robotarnas förmågor genom praktiskt lärande och anpassning till användarnas behov.

Med denna senaste finansieringsrundan kommer 1X Technologies att kunna fortsätta sin vision om att införa humanoida robotar på en bredare skala, vilket förväntas ha en betydande inverkan på framtida arbetskraftsbehov och det teknologiska framtidsscenario.

https://www.1x.tech

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *